Python bij pretpark de Efteling

Gepubliceerd op 28 november 2022 om 17:09

Efteling Python

Wie aan de Efteling denkt, denkt vaak ook aan de Python. Vroeger als klein kind kon je waarschijnlijk niet wachten tot je groot genoeg was om in deze toffe achtbaan te mogen stappen! De Python is oorspronkelijk gebouwd in 1981, en deze was best bijzonder voor die tijd. De Python heeft namelijk een helix, een kurkentrekker en twee loopings! In die tijd waren er eigenlijk bijna geen achtbanen die over de kop gingen. Tevens was het de langste, snelste en grootste achtbaan op het vasteland van Europa. Voor veel mensen een bezoek aan de Efteling waard!

De 1e thrill-ride in de Efteling.

Naast bovenstaande bijzondere geiten, was De Python ook één van de eerste thrill-rides in de Efteling. Voordat deze achtbaan kwam, was het pretpark vooral geliefd vanwege het bekende Sprookjesbos. En nog steeds lopen de kleintjes hier met plezier doorheen! We zien dat in de loop der jaren de Python sterk verbeterd is. Denk aan nieuwe karretjes en in 2018 is de achtbaan gerenoveerd.

Feiten Python

  • De Python gaat 29 meter de hoogte in.

  • Je maakt een vrije val van 22 meter.

  • Je gaat door 2 loopings, een kurkentrekker en de helix (even lachen voor de foto)

  • De Python is 750 meter lang

  • Een ritje duurt rond de 2 minuten

  • Je ervaart G-krachten ter waarde van ruim 3,5G.

  • Haalt een snelheid van 85 km per uur

  • De Python gaat later op de dag sneller dan aan het begin van de dag

  • De Python is de oudste achtbaan van de Efteling

  • De minimale lengte voor een ritje in de Python is 1,20 m.

Python Boarding Pass

Soms is de de wachtrij best lang bij de Python, en daarom kun je nu een Boarding Pass inzetten als de rij langer dan 15 minuten is. Wat je dan doet, is een plekje reserveren in de rij zodat je niet zo heel lang hoeft te wachten. Met een beetje pech kan dit maar zo een uur zijn. Dus verleden tijd met de Boarding Pass! Je kunt bij de automaat, of in de Efteling-app een kaartje halen met daarop een tijdvak. Binnen dit tijdvak mag je een ritje maken. Dit is overigens kosteloos. Een single rider heeft geen Boarding Pass bij de Python nodig.

Efteling korting

De Efteling kortingen zijn schaars, maar met een beetje geluk kun je wat korting pakken op je entreekaarten. We hebben voor jou een speciale pagina gemaakt welke helemaal is ingericht op de Efteling kortingen. Doe er je voordeel mee, en pak een korting! Bekijk hier de Efteling kortingen.

 

 

Rating: 0 sterren
0 stemmen

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.